Човек на Пентагона, който е имал достъп до аерокосмическата програма на САЩ

...
Човек на Пентагона, който е имал достъп до аерокосмическата програма на САЩ
Коментари Харесай

Човек на Пентагона е арестуван за шпионаж в полза на Русия

Човек на Пентагона, който е имал достъп до аерокосмическата програма на Съединени американски щати и е желал да ги съобщи на Русия, е бил задържан в Южна Дакота, предават международните организации, като се базират на американското Министерство на правораздаването.

Задържаният 63-годишен Джон Роув-младши е работел с Пентагона при осъществяване на проби. Той е бил инженер-изпитател и е изпълнявал поръчки по контракт с американското ведомство по защита и е имал достъп до класифицирана информация на ВВС на Съединени американски щати.

Роув е обвинен, че е „ евентуален осведомител “ и е уволнен от компания, свързана с Пентагона, се споделя в изказване на Министерството на правораздаването. Федералното бюро за разследване (ФБР) на Съединени американски щати е почнало следствие по случая. Роув е застрашен от доживотна присъда.

Операцията против него била стартирана от ФБР посредством провокация. През март, агент на Бюрото, представящ се за руснак, се среща с Роу и си кореспондира с него в продължение на осем месеца. Той потвържава „ желанието си да работи с съветското държавно управление и да разиска знанията си в региона на класифицираната информация, отнасяща се до националната сигурност и военните ползи на Съединените щати “, споделя американското Министерство на правораздаването. В последна сметка фиктивният сътрудник съумява да получи от него секретна информация за електронните системи на американските военни самолети.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР